Columns Your Way of Life e-gazine

Gonnie was van begin 2012 tot 2016 columniste bij het eerste E-Gazine van Nederland:

Your Way of Life E-Gazine

 

 


De eerste echte online glossy bomvol actuele lifestyle nieuws met leuke aanbiedingen voor members.

 

Elke twee weken schreef Gonnie een column met praktische tips over imago en etiquette:

15/09/15 Karaoke tijdens de opera

Wat zijn de do’s and don’ts bij het bezoeken van een voorstelling?

31/03/15 Shine like a diamond

Wanneer spreken we nu van juwelen of van sieraden? Wat is eigenlijk het verschil tussen sieraden en juwelen of is er helemaal geen verschil en wordt het verward met bijous. Wat is de functie van het dragen van sieraden? Maar misschien wel het belangrijkste hoe kunnen sieraden jou laten stralen zonder dat alle aandacht ernaar toe gaat?

17/03/15 De verfijnde kunst van het leven

Het begin van de lente kondigt zich aan. In Japan, het land vol van tradities, wordt het begin van de lente gevierd met de komst van de bloesem van de Sakura, de kersenbloembomen. Door de korte bloeiperiode staat deze bloesem onder meer symbool voor de schoonheid, maar ook de vluchtigheid van het leven. Wat kunnen wij opsnuiven van de rijke kunstzinnige Japanse tradities en etiquette?

17/02/15 ALAAF, ALAAF, ALAAF

Het carnaval is vooral beneden de grote rivieren drie dagen lang in volle gang. Alle mores wat volgens de etiquette hoort, lijkt dan ineens overboord te worden gegooid. Alhoewel tijdens het carnaval de bloemetjes flink buiten gezet worden, zijn er toch wel degelijk strikte regels.

03/02/15 Respect en verdraagzaamheid

In de etiquette is het not done om aan tafel met elkaar over politiek, religie, racisme en geld te spreken, omdat men het al snel oneens kan worden en er een vervelende sfeer kan ontstaan. Hoe kunnen we aan de hand van de etiquette beter met elkaar omgaan? Wat is respect en verdraagzaamheid en welke grondbeginselen kunnen we naleven?

06/01/15 Het is maar één keer vandaag

Welke belangrijke voornemens zijn er te maken ten opzichte van elkaar in onze participatiemaatschappij?

18/12/14 Lichtpuntjes in de duisternis

Sta eens stil bij de lichtpuntjes in je leven, ook al is het soms om je heen koud en guur en loopt het even tegen. Stel dat je voor elk mooi moment in je leven een lichtpuntje in je kerstboom ophangt. Hoeveel lichtpuntjes zouden dan in jouw kerstboom                                    komen te hangen?

02/12/14 Overruled door het protocol

We leven tegenwoordig in een maatschappij waarin we steeds meer opgeslokt worden door 'simpel' voorgeschreven regels. In hoeverre wordt bij het opleggen van al dit soort 'simpele' regels ook gekeken naar de kosten en de baten en welke impact dit heeft de mensen? Immers het stikt van dit soort regels, die we er ‘even’ bij moeten doen.

18/11/14 Het zijn net dagkoersen

“Drie keer diabetisch, eenentwintig keer vegetarisch, zeven keer veganistisch, zesendertig keer gluten vrij, elf keer geen rood vlees, 1 keer geen varkensvlees, twee keer geen kip, acht keer geen eieren, tien personen geen dieetwensen, 11 keer geen schaal- en schelpdieren, negen keer geen vis, zes keer geen soja, en zeven personen geen gefrituurd voedsel”. Mag een kok hier iets tegenin brengen, of behoort de kok gewoon te voldoen                                 aan alle dieetwensen?

04/11/14 Samenwonen vroeger anno nu

“Maak nooit je beklag als hij laat thuis komt”. “Wanneer hij klaar is met eten, ruim de tafel af en doe vlug de afwas”. “Luister naar hem”.  En zo zijn er nog meer citaten uit: Huishoudkunde voor meisjes anno 1960. Er is de laatste 50 jaar veel veranderd. Maar is het niet zo dat als we iemand leuk vinden en verliefd zijn, dat                                 we ons dan ook uitsloven en veel van die ander accepteren en er
                            alles aan doen om het de ander naar de zin te maken?

08/10/14 Roken kan echt niet meer

Stoppen met roken heeft altijd zin. De voordelen zijn algemeen bekend, maar misschien toch nog eens goed om bij stil te staan. Vind je ook dat roken echt niet meer kan? Praat mee en deel je
                            ervaring, geef tips hoe je rokers van het roken af kunt helpen en
                            reageer op deze column.

24/09/14  De natuur veroordeelt niet
De kranten stonden er weer vol van. De kleding en de hoeden van de leden van de Eerste en Tweede Kamer werden weer tot in detail gekeurd en slechts weinig politici konden de toets der
                            goedkeuring doorstaan.

09/09/14 Waar laat je ‘m nou
Waar je ook om je heen kijkt, je ziet altijd vrouwen met een handtasje om haar schouder of in de hand. Hoe is de tas eigenlijk ontstaan? Welke tas past qua formaat eigenlijk het beste bij ons postuur? En waar laat je je tasje tijdens een diner?

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler, columnist YWOL e-gazine, vrienden te gast in huis

22/07/14 Friends Forever; lezersvraag:

Een vriend(in) blijft voor langere tijd te gast bij je in huis. Mag je een bijdrage vragen voor het gebruik van gas, licht en water en voor de kosten in eten als het verblijf een paar maanden is?

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler, columnist Your Way of Life e-gazine

08/07/2014 Klep dicht

Hoe gedraag je je op het toilet of is het nou wc of plee?

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler, columnist Your Way of Life e-gazine, Sociale Media

24/06/14 Invloed van Social Media op onze maatschappij

Social media lijkt nu op druk wegverkeer in een tijd waarin er nog geen verkeersregels bestonden. Alles mag. Net zoals er verkeersregels zijn om chaos te voorkomen, zouden ook de mores voor social media aangescherpt moeten worden.

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler Columnist Your Way Life e-gazine

11/06/14 Sleutelgat gluren en andere ergernissen

Het weer wordt steeds lekkerder en om al een beetje in vakantiesfeer te komen trekken heel veel mensen erop uit. Wat zijn de grootste ergernissen en hoe behoor je je te gedragen als toerist?

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler, Columnist Your Way of Life e-gazine

14/05/14 Achter tralies

Hoe is het gesteld met de beschaving in Nederland, maar ook wereldwijd. Vaak heeft men een beeld en een verwachting van beschaafdheid en blijkt het in werkelijkheid toch anders te zijn. Op donderdag 22 mei zit ik 12 uur lang in een hokje van 1 bij 2 meter opgesloten om zo aandacht te vragen voor onbeschaafd gedrag van het opsluiten van jonge meisjes. Lock me up/ Free a girl bevrijdt jonge meisjes uit bordelen uit erbarmelijke omstandigheden en worden begeleidt in het werken aan een nieuw bestaan.

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler, columnist YWOL e-gazine

16/04/14 Een ei hoort erbij

Behoor je brood met mes en vork te eten? En welk eetgerei leg je neer om een ei te eten. Want hoe eet je een gekookt ei? Moet je het kapje eraf snijden of behoor je het te ei pellen? Hoe hoort het?

imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler columnist YWOL e-gazine

04/03/14 Onzichtbaar zichtbaar

Het voorjaar dient zich al een tijdje aan en we maken ons weer op voor de grote voorjaarsschoonmaak. Schoonmakers… Ze worden vaak "met de nek aangekeken" maar het zijn natuurlijk juweeltjes in de samenleving. Gonnie Klein Rouweler 'preekt' hulde en neemt het voor hen op.

 

 

Imago en etiquette expert Gonnie Klein Rouweler columnist YWOL e-gazine

18/02/14 Hoe doet ze dat toch…

Je loopt een winkel in om gewoon even te kijken en gaat naar huis met een half nieuwe garderobe.. Wat is een goede verkoper en hoe herken je hem/haar?

Imago en etiquettedeskundige Gonnie Klein Rouweler columnist YWOL-egazine

04/02/14 Verkoop eerst jezelf alvorens je je product verkoopt

Soms showt een ontwerper creaties die erg extreem zijn en nauwelijks draagbaar. Het beoogde effect van de mode is niet voor iedereen hetzelfde, omdat niet iedereen hetzelfde figuur, dezelfde lengte, verhoudingen en kleuring heeft. Iedereen is uniek.

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler columnist Your Way of Life e-gazine

21/01/14 De jeugd van tegenwoordig….

Al van heel jongs af aan leer je dat je respect behoort te hebben voor ouderen. Hoe gedragen deze “moderne” ouderen zich ten opzichte van de huidige jongeren?

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler columnist Your Way of life e-gazine

07/01/14 Nieuwjaarswens met gestrekte arm

Allereerst wens ik alle lezers en lezeressen van Your Way of Life een fantastisch, inspirerend en vooral een gelukkig en gezond 2014 toe. Met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. En nee ik zoen hier niet bij; dat hou ik voorbehouden aan mijn familie, mijn vrienden en heel goede bekenden. Maar wel een stevige en een oprechte handdruk met een oprechte wens mijnerzijds. Hoe duidelijk of subtiel kun je iemand iets kenbaar maken?

Columns 2013 klik hier

Neem contact op via:

Telefoon: +31 (0)6 50 28 88 29

E-mail: info@imageconsultancy.nl