Nieuws

25/07/17 Interview campingetiquette Tijd voor MAX Radio

Het interview met vragen over camping etiquette met HenkJan Smits en Margreet Reijntjes gemist gisterenavond bij Tijd voor Max radio? Klik hier om het fragment terug te luisteren. (1.35.44 tot 1.40.29) Veel luisterplezier:

23/07017 Interview RTLNieuws over campingetiquette

Interview met RTLNIEUWS over de do's and dont's op de camping. Veel leesplezier en een fijne vakantie.

28/04/17 Artikel NRC.nl 'Dineren met de koning'

Voor NRC.nl werd Gonnie geïnterviewd voor het 'Diner met de koning' dat dit jaar speciaal plaatsvindt voor 150 gasten die net als koning Willem-Alexander 50 jaar worden. 

Dineren met de koning: dit mag je wel en niet doen

150 Nederlanders dineren vrijdag op de Dam met koning Willem-Alexander. Officieel zijn er geen voorschriften, maar er bestaan een hoop ongeschreven regels. Een lesje koninklijke etiquette. 

27/04/17 Interview Tijd voor Max Radio NPO5 Koningsdag

Op Koningsdag was Gonnie te gast bij Tijd voor Max Radio op NPO5 om over Koningsdag te praten met de daarbij horende etiquette en protocol. Dit jaar was het natuurlijk extra bijzonder wegens het jubileumjaar van de Koning en het speciaal hiervoor georganiseerde diner met 150 gasten. Klik hier om het interview terug te luisteren (start bij 1.15 uur)

03/03/17 Artikel succesvol netwerken in Twentevisie

Netwerken. Noodzaak voor ondernemers die nieuwe contacten willen maken, of contacten willen onderhouden. Het is raadzaam om een goede eerste indruk achter te laten. Maar hoe die je dit? en waar dien je nog meer rekening mee te houden tijdens het netwerken? Klik hier om Twentevisie maart 2017 te lezen.

14/02/17 Masterclass ‘Bent u als Secretaresse/PA toekomstbestendig?’

Bent u als secretaresse, PA of rechterhand toekomstbestendig genoeg? Veel van uw taken worden immers door technologie overgenomen. Maak jezelf de onmisbare factor binnen het bedrijf! Dit gaat over uw persoonlijke kwaliteiten. De lat ligt hoog tijdens onze masterclass. Leer hoe u van grote toegevoegde waarde blijft voor een organisatie. Tip: ook een waardevol cadeau voor Secretaressedag. Voor meer info en deelname klik hier

20/01/17 Beau Monde Magazine - Een feestje - hoe heurt het eigenlijk?

Hoe heurt het eigenlijk? Beau Monde legde prangende vragen voor aan imago- en etiquette expert Gonnie Klein Rouweler van Image Consultancy. Op haar beurt vertelde Gonnie de do's en don'ts tijdens een feest. Een belangrijke do: draag een panty en niet zo maar een panty, maar één die haast onzichtbaar is. Klik hier om het hele artikel te lezen.

18/01//17 Interview Beau Monde Magazine

Interview in Beau Monde. Met antwoorden op vragen als dresscodes, trends en do's & don'ts. Maar ook 'Wat te doen als je de dresscode verkeerd hebt geïnterpreteerd of precies dezelfde outfit draagt als een ander?' Lees het in Beau Monde magazine nr. 1 2017

02/01/17 Artikel Metro Nieuwjaarszoen

Het is voor veel mensen een jaarlijks terugkerend dilemma: tot wanneer wens je elkaar een liefdevol nieuwjaar? Geef je een hand of is het gebruikelijk om te kussen (en zo ja, hoe vaak dan?)? Klik hier om het artikel te lezen

02/01/17 NH-Peilt wel of geen nieuwjaarszoen

NH Peilt: Zoen jij collega's en buren Gelukkig Nieuwjaar? Klik hier om het artikel te lezen.

22/12/16 Menu van de eeuw - RTV Oost

In 'Menu van de Eeuw' komen de verhalen van de historische menukaarten weer tot leven. Aan de hand van de historische menukaarten wordt tevens het ultieme menu samengesteld. Met o.a. Reerücke zoals nazi Seys Inquart dat in 1940 in Bad Boekelo at. Onderduikster Bertje Bloch eet de Flan Caramel zoals ze dat tijdens de bevrijding kreeg. Etiquette expert Gonnie Klein Rouweler legt de gedragscodes uit tijdens het menu dat Koningin Beatrix at op kasteel Twickel.

21/12/16 Artikel in De Telegraaf, etiquette tijdens het kerstdiner

Artikel in de Telegraaf over moderne etiquette tijdens het kerstdiner. Helaas ontbreekt het woord 'niet' in de volgende zin: 'Als iemand iets vertelt, probeer dat dan (niet) te overtreffen of over te nemen. Ook is social media natuurlijk niet altijd aso.

19/12/16 TV promo Menu van de Eeuw RTV Oost

TV promo voor het menu van de Eeuw op aanstaande donderdag 22 december om 19.00 uur op RTV Oost, waarin Gonnie als etiquette expert uitleg geeft in dit programma. Klik hier om het te bekijken.

15/11/16 Interview Bruid & Bruidegom 

Vaak wordt er de vraag gesteld of je een bruidspaar geld geeft of een cadeau, en hoeveel geef je dan? Lees het hele artikel met onze tips nu in Bruid & Bruidegom magazine. 

06/06/16 Netwerken is niets anders dan een servicebeleving

Wat is netwerken nu eigenlijk? en hoe kunt u deze kans zo optimaal mogelijk benutten? 

Lees het in People's Business op blz. 35 of klik hier

30/05/16 Artikel in Het Parool; wat is gepast en ongepast op de werkvloer?

De rokjesrel in Amsterdam, verplicht hoge hakken dragen in Londen: wat is, met de zomer in aantocht, gepast en wat een doodzonde op de werkvloer? Het Parool vroeg het ons. Lees het terug in Het Parool op blz. 34 en 35. 

20/04/16 Artikel Santé etiquette in de sportschool

In de sportschool gelden allerlei ongeschreven regels. En dat is maar goed ook, want je komt er tenslotte om te sporten. Santé vroeg ons om advies en zette de do's en dont's op een rij. Lees het artikel terug in het gezondste blad van Nederland, Santé in de uitgave van maart 2016

21/03/16 Rokjesgate! Interview met Radio Vragenvuur Amsterdam

Voor het radioprogramma Vragenvuur Amsterdam werd Gonnie geïnterviewd over het veelbesproken onderwerp Rokjesgate. "Het kledingbeleid zou in mijn optiek naadloos moeten worden afgestemd op het gewenste imago van bijvoorbeeld een gemeente of het bedrijf. Het is belangrijk dat de kleding passend is voor de functie, de gelegenheid, dat het past bij je figuur en dat je je hier ook lekker bij voelt. Stem het af op je doelgroep. In overleg met elkaar bereik je meer dan dat je het afdwingt. Leg vooral uit waarom en zorg dat mensen zich bewust worden wat de impact is van een eerste indruk."

Klik hier om het radiofragment terug te luisteren.

29/02/16 Afspraken nakomen interview RTL Nieuws Weekend Magazine

'Ik ben 10 minuutjes later' of 'Ik red het toch niet…'; het lijkt wel of we het dankzij onze smartphone steeds makkelijker af laten weten of te laat komen bij afspraken. Maar is dat wel echt zo? En zo ja, hoe hoort het dan wel? RTL nieuws vroeg om ons advies. Klik hier om het artikel te lezen.

29/01/16 Metro: 'Ouder in pyjama op schoolplein'

Ouders die hun kinderen in pyjama naar school brengen. Metro lezers vinden het afschuwelijk. In Metro een interview met ons over pyjama ouders op het schoolplein. Lees het artikel in Metro of online

06/01/16 Naar Siberië verbannen..

Heeft u ook weleens grove, kwetsende reacties op Social media ontvangen? Als u uw nek uitsteekt, loopt u ook kans op vooroordelen, op kritiek, maar ook op positieve reacties. Hoe gaat u hiermee om? Lees verder

05/01/16 Vandaag in Metro; Nieuwjaarswens

Interview Gonnie in Metro nieuws. Mensen ontvangen liever een oprechte nieuwjaarswens en een ferme handdruk van een collega dan drie zoenen. Lees verder

16/11/15 UITNODIGING 'Klaar voor de kerst'

Hoe beleef je een "Kerst zonder stress"? Er is veel animo bij de Tubantia lezers voor de workshop Klaar voor Kerst bij Landgoed de Holtweijde in Lattrop. 

Wilt u ook deelnemen, dan kunt u zich nog aanmelden: tel. 0541- 229234 of per e-mail: info@holtweijde.nl 

De workshops zijn op 18,19,23 en 24 november. Ontvangst 13.30. Start van 14.00 tot 17.00 uur Kosten €35,00 p.p. inclusief consumpties. Voor meer informatie klik hier

14/11/15 Vrouwen in business zijn soms net leeuwinnen

Zakenvrouwen in het zaken leven. Sta open voor onbekenden en nodig deze ook in uw groep uit. Voel u niet snel aangevallen als men te nabij komt en veroordeel het uiterlijk van anderen niet. Lees hier verder of lees de november editie van People's Business blz. 37

07/11/15 Interview met Oldenzaalinbeeld.NL in rubriek GoodGoan
Deze week in rubriek 'Goodgoan': Gonnie Klein Rouweler. Gonnie Klein Rouweler woont al heel lang in Oldenzaal, is image consultant en etiquette-expert, werkt in binnen- en buitenland, schrijft columns voor een aantal Nederlandse bladen, leidde butlers en nannies op en werd genomineerd als Twentse zakenvrouw van het jaar 2011. Heel interessant en leerzaam interview door Wim Gaalman en opnames van Tonnie van der Meché.

04/11/15 Workshop 'Klaar voor de kerst'


'Klaar voor de kerst'. Schrijf u nu in voor een van de 4 workshops op 18,19,23 of 24 november bij Landgoed de Holtweijde in Lattrop.

U kunt niet vroeg genoeg met de voorbereidingen voor de Kerst beginnen. Samen met uw gezin, familie en vrienden wilt u van een heerlijke en gezellige Kerst genieten. Ook wilt u een heerlijk diner koken en uw gasten aan een mooi opgedekte tafel uitnodigen. Dan is dit programma de gelegenheid bij uitstek om u voor de Kerstdagen te ontzorgen. We gaan een schitterende tafel opdekken in uw eigen thema met bijpassend gevouwen servetten en prachtige serviezen van La Cuisine uit Tubbergen. Bloemstukken op de tafels worden verzorgd door huisbloemiste van de Holtweijde.

 

U krijgt handige etiquettetips hoe u de perfecte gastheer of gastvrouw kunt zijn. We leren een menu samen te stellen en heerlijke basissauzen te maken. Hoe gaat u om met al die dieetwensen. Natuurlijk wilt u er ook verzorgd uitzien, daarom krijgt u in een ontspannen sfeer in het Health & Wellness Center de Holtweijde, tips voor een mooie dag make-up en worden uw handen heerlijk verzorgd. Last but not least krijgt u als afsluiting tips over de verschillende dresscodes, zodat alles in harmonie is. Allemaal ingrediënten voor een gezellige Kerst zonder stress.

De hele middag wordt u geïnspireerd en op ideeën gebracht met verschillende thema’s om een tafel mooi op te dekken met bijpassende gevouwen servetten en accessoires op tafel.

 

Ook op culinair gebied wordt de nodige aandacht besteed. Hoe stelt u een menu samen en hoe groot zijn de porties per persoon. Hoe kan u een basissaus maken. Voor de basissaus gaat u zelf aan de slag en deze kunt u eventueel ook bestellen. U krijgt natuurlijk uw zelfgemaakte saus en het recept hiervoor mee naar huis. U leert een organisatieplan te maken ter voorbereiding van de kerstdagen wat onder andere van tevoren al klaar gemaakt kan worden. Ook wordt de organisatie van een menu met bijpassende wijnen met u doorgenomen.


Deelnamekosten bedragen € 35,00 per persoon, inclusief ontvangst met koffie of thee en iets lekkers, amuses en een glas wijn. Ook krijgt u van ons de recepten mee naar huis.


Aanmelden via: info@holtweijde.nl of via tel. 0541-229234


Voor meer informatie, lees vandaag de rubriek van Dolf Ruesink, In gesprek op pagina 23 in TC Tubantia

30/10/15 Gonnie in Overijssel Vandaag

In aanloop naar 'Hoe heurt het' in De Klok in Eibergen geeft Gonnie alvast een voorproefje van de etiquette. In een servet mag je niet niezen, je zegt wc tegen een toilet en je probeert altijd anderen op hun gemak te stellen. Dat zijn slechts een paar spelregels die etiquette coach Gonnie Klein Rouweler zondag in Eibergen bijbrengt. Ook voor de opkomst van sociale media en het gebruik van mobiele telefoons gelden etiquette. "Een heel nieuw spectrum, waar we met z'n allen nog veel kunnen leren", aldus de coach in Overijssel Vandaag.

07/10/15 Niet interessant genoeg?

Ga ervan uit dat elke netwerkbijeenkomst voor u interessant kan zijn en haal eruit wat mogelijk is. U dient immers eerst te zaaien alvorens te kunnen oogsten. Hoe pakt u dit aan? Lees hier verder of lees People's Business blz. 29.

29/09/15 Opnames AT5 over zwartrijden in het OV

Wat doe je als er een zwartrijder door de poortjes achter je aan loopt? In de meeste gevallen kun je het best je mond houden. 'Het is natuurlijk wel zo dat het rechtvaardigheidsgevoel is dat je er wat van moeten zeggen, maar ik denk dat je in dit geval wijs moet zijn en je mond moet houden en het over moet laten aan het GVB of aan conducteurs', stelt Kleinrouweler in het AT5-programma De Stelling van Amsterdam. Klik hier om de opnames te bekijken.


Neem contact op via:

Telefoon: +31 (0)6 50 28 88 29

E-mail: info@imageconsultancy.nl