Columns 2012 Your Way of Life E-gazine

foto column Een feestelijk diner en wat nu?

dec. 2012 "Een feestelijk diner en wat nu?"

De gastvrouw heeft een fantastisch mooie kersttafel opgedekt. Alle gasten hebben hun best gedaan er feestelijk uit te zien en uit de keuken komen je heerlijke etensgeuren tegemoet. Dat belooft iets. Maar hoe gedraag je je je eigenlijk aan tafel als gastheer/vrouw en
                       als gast?

foto column 'Het mes snijdt van twee kanten'

nov. '12 - "Het mes snijdt aan twee kanten"

Over een paar weken beginnen de feestdagen met de bijhorende gezellige diners met vrienden, familie en bekenden. Kennis van etiquette komt hierbij goed van pas. Weet u het antwoord op de 
                       volgende vragen?

nov. '12 - "Gentlemen op sloffen"
Heren, de feestdagen staan weer voor de deur! Het lijkt zo eenvoudig, je trekt je smoking uit de kast en bent klaar om te gaan..

okt. '12 - "Stiletto's en ander voetenleed"
Kan iedere vrouw op stiletto’s lopen? Mag je panty’s dragen in een open schoentje of is een bloot been een must? Voldoende vragen om de damesschoen eens onder de loep te nemen.

okt. '12 - "Met volle teugen"

Voor de Military is een strenge code of conduct voor ruiter en paard, maar hoe zit het met de (ongeschreven) regels in wellevendheid van paard met betrekking tot mens, natuur en verkeer?

sep. '12 - "Queue here"

Als wij in Nederland naar een supermarkt gaan komt het nogal eens voor dat een ander voorkruipt. Valt het onder de service van een zaak als de volgorde, het first-come, first-served van klanten duidelijk geregeld is?

http://www.yourwayoflife.nl/articles/gonnie_schaap

sep. '12 - "Als een schaap over de dam is"

Etiquette betekent niets anders dan ongeschreven beleefdheidsregels in acht te nemen uit wellevendheid en respect voor elkaar. Het is niet alleen respect hebben voor de medemens, maar ook voor je leefomgeving.

aug. '12 - "Quality time met quality wine"

Waar let je globaal op, zodat je toch zonder enige wijnkennis die mooie wijn op gepaste drinkt die je zo verdiend hebt. En waarom houden wij trouwens ons glas niet vast zoals onze Royals dat doen?

aug. '12 - "Houd je hoofd koel"

Ongeacht geld kan iedereen op geraffineerde wijze ook bij warm weer zowel privé als zakelijk er aantrekkelijk en representatief uitzien. Je wordt gezien!

jul. '12 - "Alles op rolletjes"

Tijd voor mijn koffertruc. Welke kleding neem je mee zodat je met zo weinig mogelijk kledingstukken een uitgebreide garderobe lijkt te hebben. En hoe kun je een koffer inpakken waarbij je kleding niet kreukt.

http://www.yourwayoflife.nl/articles/gonnie_schip

jul. '12 - "Tussen wal en schap"

Helaas worden onze wateren vaak onveilig gemaakt door watertoeristen, omdat ze onwetend zijn van de etiquette op het water. Als echte water liefhebster, enkele etiquetips voor op het water.

jun. '12 - "Hollandse nieuwe"

Hoe kun je elegant een nieuwe haring bij de staart vasthouden en je mond in laten glijden? Of hoor je de haring juist in stukjes te eten? De etiquette en een stukje Hollandse gewoonte worden hierbij op de proef gesteld.

jun. '12 - "Wat zullen we eens kiezen"

De all-inclusive vakanties staan weer voor de deur met eten in buffetvorm . Tijd om eens aandacht te besteden aan de buffet etiquette zodat je met elkaar optimaal kunt genieten van een heerlijk buffet.

http://www.yourwayoflife.nl/articles/gonnie_hebt_heurt

mei '12 - "Heb je het al heurt"

Er wordt wat af geroddeld. Wat is roddelen precies, wie doen dat en waarom, wat is de impact van roddelen en hoe kun je ermee omgaan?

 

http://www.yourwayoflife.nl/articles/gonnie_chapeau

mei '12 - "Chapeau"

Mag je als gastvrouw wel of geen hoedje dragen? Houd je een hoedje op tijdens een diner, of moet je deze juist afzetten? Hoe hou je je haar in stijl als je een hoedje afzet? Hoe houd je een hoed vast en hoe berg je een hoed op?

http://www.yourwayoflife.nl/articles/gonnie_compliment

apr. '12 - "Mag ik je complimenteren"

Hoera, 1 maart is uitgeroepen tot Nationale “Complimentendag”. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie Nederlanders zelden complimentjes krijgt. Hoe geef je een compliment en hoe ga je met een ontvangen compliment om?

http://www.yourwayoflife.nl/articles/gonnie_tenue

apr. '12 - "In uw uitnodiging staat dresscode Tenue de ville"

De dresscode is: “Tenue de ville”. Wat houdt Tenue de ville dan precies in en behoort men zich te houden aan deze dresscode of trekt men aan wat men wil?

http://www.yourwayoflife.nl/articles/gonnie_gonnie

mrt. '12 - "Gouden regels van netwerken"

Waarover kan je mensen aanspreken? En wanneer deel je visitekaartjes uit? Hoe laat je een goede indruk achter? Hier vind je enkele tips om het netwerken te vergemakkelijken.

http://www.yourwayoflife.nl/articles/gonnie_belangrijk

mrt. '12 - "Lekker belangrijk"

Overkomt het jou ook steeds vaker dat je aan een diner zit en dat gasten gewoon aan het telefoneren zijn, of aan het twitteren, op facebook zitten of sms’en? Of doe je er zelf ook aan mee?

http://www.yourwayoflife.nl/articles/gonnie_jij_jou

feb. '12 - "Zeg maar u tegen mij ik heb een hekel aan jou..."

Dagelijks wordt er te pas en te onpas geje, -jijd en –jouwd en worden anderen bij de voornaam aangesproken. Stoei je ook vaak met de vraag wanneer je elkaar dan wel mag tutoyeren?

 

http://www.yourwayoflife.nl/articles/gonnie_naam_is

feb. '12 -"Mijn naam is"

Overkomt het jou ook zo vaak dat op het moment dat je handen schudt, je de naam van de ander alweer vergeten bent? Hoe komt dat toch? Ligt het alleen maar aan het gebrek aan werkelijke interesse voor elkaar?

http://www.yourwayoflife.nl/articles/etiquette_groeten

jan. '12 - "Een goed voornemen"

Graag wil ik met jullie het tij keren en niet meer heen gaan zonder te groeten. Wanneer en hoe groet je nu volgens de etiquette?

 

http://www.yourwayoflife.nl/articles/gonnie_intro

jan. '12 - "Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden"

De rode draad in mijn hele leven is dat eruit gehaald wordt wat erin zit. Jezelf continue verbeteren in gedrag, omgang, etiquette, uitstraling en wellevendheid. Het gaat om the Fine Art in Presenting Yourself.

Neem contact op via:

Telefoon: +31 (0)6 50 28 88 29

E-mail: info@imageconsultancy.nl