Columns Your Way of Life e-gazine

Gonnie was van begin 2012 tot 2016 columniste bij het eerste E-Gazine van Nederland:

Your Way of Life E-Gazine

 

 


De eerste echte online glossy bomvol actuele lifestyle nieuws met leuke aanbiedingen voor members.

 

Elke twee weken schreef Gonnie een column met praktische tips over imago en etiquette:

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler columnist Your Way of Life e-gazine

17/12/13 Kerst zonder stress

Hoe kan je de Kerst ingaan zonder stress? Immers een goede voorbereiding is het halve werk.

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler columnist Your Way of Life e-gazine, Voor een dubbeltje op de eerste rang

03/12/13 Voor een dubbeltje op de eerste rang

Hoe waardevol is ons leven op dit moment? Hoe waardig gedragen wij ons nog? En wat voor gevolgen heeft dit voor ons aller welzijn?

Imago en etiquette deskundige Gonnie Kleinrouweler columnist Your way of life e-gazine doggybag

19/11/13 Doggybag or beg?

In Amerika krijg je in de restaurants dusdanig grote porties eten, dat je het gewoon niet op kunt. Het overgebleven eten mag je mee naar huis nemen in een zgn. Doggybag. Zou dat ook in Nederland kunnen? Is het wel gepast?

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler columnist Your Way of Life e-gazine Afrika etiquette

22/10/13 Etiquette is niet te koop

Etiquette is een innerlijke vorm van beschaving en zit in het hart. Je hoeft geen geld en bezittingen te hebben om normen en waarden en fatsoen te hebben. Etiquette is respect hebben voor de ander. Het in een ander verplaatsen en het een ander gunnen wat je zelf graag zou willen hebben. Het is cultuur bepalend en grensoverschrijdend.

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler Your Way of Life e-gazine Vissen met respect

24/09/13 Vissen met respect

Tja, dan krijg je een uitnodiging om met je business club te gaan vissen. Een kind kan de was doen, dacht ik nog!

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler, Your Way of life e-gazine, zo kan het ook

10/09/13 Zo hoffelijk kan het ook
Iedere dag reizen in een grote stad duizenden mensen met het openbaar vervoer. In de ene stad gaat het er meer gedisciplineerd aan toe dan in een andere. Wat kunnen we doen, zodat het voor ons allemaal gezelliger en veiliger wordt om met het openbaar vervoer te reizen?

imago en etiquette deskundige Gonnie Kleinrouweler Your Way of Life e-gazine Social Media

27/08/13 Uit de anonimiteit

Wie zit er nu nog niet op Facebook, Hyves of Twitter. Privézaken worden met de hele wereld gedeeld. Het staat vaak haaks op hoe je volgens de klassieke etiquette je behoort te gedragen. Tot hoever ga je?

Imago en etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler YWOL e-gazine All-inclusive; graaaien maarrr

30/07/13 All-inclusive; Graaaien maarrr!

Gereserveerde ligbedden, overvolle borden, voordringen bij het buffet etc. All inclusive! Het resort is 5***** maar hoeveel sterren zijn de gasten?? Lees m'n nieuwe column in Your Way of Life e-gazine; All inclusive, graaien maarrrr!

Imago en etiquette expert Gonnie Klein Rouweler Ontmoeting met de Koning en de Koningin

02/07/13 Ontmoeting met de Koning en Koningin

Als echt koningshuis fan was ik zeer vereerd de koning en de koningin op hun toer door Overijssel te mogen ontmoeten.Hoe is het mogelijk dat in een heel korte tijd toch zoveel gerealiseerd kan worden? Waarom wordt er volgens protocol gewerkt? En hoe komt het dat de koning en koningin ondanks de drukte zo ontspannen ogen? Graag wil ik enkele punten uitlichten, die voor iedereen toepasbaar is voor andere vergelijkbare evenementen.

Etiquette en imago expert Gonnie Klein Rouweler Columnist Your Way of Life e-gazine Haast

11/06/13 Opzij, opzij, opzij, ik heb ongelofelijke haast!

Ervaar je dat ook dat de weken voorbij vliegen en je bij jezelf afvraagt, wat je eigenlijk allemaal gedaan hebt en wat je aan het doen bent? Hoe kan je het beste met je tijd omgaan en deze zo goed mogelijk inplannen?

Etiquette expert Gonnie Klein Rouweler etiquette paraplu

28/05/13 Paraplu etiquette

Hoe ga je met een paraplu om in een drukke winkelstraat waar veel mensen met een paraplu rondlopen? Wie houdt bij een stel de paraplu vast? Hoe begeleid je een ander onder een paraplu? Waar laat je je paraplu als je ergens naar binnen gaat? Het is ook niet meer van deze tijd dat wanneer het regent en er een plas op de weg ligt bij de auto, dat de man zijn jas erover legt, zodat de dame geen natte voeten krijgt bij het instappen in de auto. Dat hoffelijke gedrag gaat bij velen te ver. Maar hoe wellevend ben je als het regent, naar de ander toe met je paraplu?

Etiquette lachen Etiquette-expert Gonnie Klein Rouweler

14/05/13 De impact van een lach

Wat is de impact van de lach?

Lachen maakt net zoals lichaamstaal een essentieel onderdeel uit van het converseren.

Geur is emotie Column Your Way of Life Gonnie Klein Rouweler etiquettespecialist

01/05/13 Geur is emotie

Geuren roepen emoties op. Afhankelijk van die geur vinden we iemand sympathiek of kunnen we de persoon juist niet luchten of zien. Hoe gebruik je een parfum en wat is de etiquette in het gebruik van geuren en parfum?

Gonnie Klein Rouweler, Columnist Your Way of Life e-gazine, etiquette vliegen, vliegtuig

16/04/13 Turbulente vluchten

Vakantie is bedoeld om te relaxen en vooral te genieten. Maar zodra men in het vliegtuig zit ontstaan er al ergernissen van krappe ruimtes, tot snurkende passagiers tot voordringen en duwen bij het uitstappen.Hoe kan je rekening houden met elkaar en zich wellevend naar de ander gedragen in de krappe behuizing van een vliegtuig, zodat de vakantiestemming erin blijft.

Column Your Way of Life e-gazine, Gonnie Klein Rouweler, grote voorjaarsschoonmaak

02/04/13 Grote voorjaarsschoonmaak

Net zoals de vogels die hun nestjes gaan bouwen, krijgen wij de schoonmaak kriebels om ons huis weer van boven tot onder helemaal spik en span te laten uitblinken. Niet alleen het huis wordt aangepakt, maar ook de kleding wordt opnieuw bekeken. Hoe selecteer je je garderobe en wat doe je met je schoenen? Welke make-up is nog goed en wat zijn de nieuwe voorjaarskleuren? Ik zou zeggen: aan de slag.

Gonnie Klein Rouweler, Column Your Way of Life E-gazine; Wanneer in Rome, doe als de Romeinen

19/03/13 Wanneer in Rome: doe zoals de Romeinen

Etiquette zijn ongeschreven regels die soms ook haaks op elkaar kunnen staan en absoluut niet star zijn. Etiquette gaat met de tijd mee en is cultuur bepalend. De talloze etiquetteregels in alle landen dienen net zoals verkeersregels om chaos te voorkomen en om elkaar vooral niet in verlegenheid te brengen. Het is de kunst om in elke situatie in elk land je wellevend naar anderen toe te gedragen.

Gonnie Klein Rouweler, Columnist Your Way of Life e-gazine, Voorjaarsmode

05/03/13 Uitgesproken in de mode

De mode voor dit voorjaar is fleurig, vrolijk met veel sprekende kleuren en de juwelen en sieraden zijn oversized. Maar staat het jou ook? Doet deze combinatie met verschillende en vooral grote dessins recht aan jouw figuur en flatteren de heldere sprekende kleuren je of maken ze je juist bleek? En wat voor impact heeft het als je met deze opvallende uitgesproken kleding en sieraden naar je werk gaat?

Gonnie Klein Rouweler Columnist Your Way of Life E-gazine, Is etiquette luxe of een Unique Selling Point?

21/02/13 Is Etiquette Luxe of een Unique Selling Point?

Overal wordt bezuinigd, maar waar ga je op bezuinigen? Juist nu draait het (nog meer) om service, bejegening, representativiteit en etiquette van personen en bedrijven. Juist nu wordt men kieskeuriger om de juiste mensen te zoeken. Is een etiquette en imagotraining "luxe" in de huidige economische recessie, of is het juist een investering waard om positief op te vallen?

05/02/12 Zeg het met bloemen - Valentijnsdag

Wat is de symbolische betekenis van de kleur en het soort bloemen? Bij welke gelegenheid kan je bloemen geven? Waar let je nog meer op bij het geven van een boeket bloemen? Waarom geef je je gastvrouw op een formeel diner geen bloemen? En wat doe je met de bloemen die je ontvangt?

Gonnie Klein Rouweler columnist Your Way of Life e-gazine

22/01/13 Uitgerangeerd of Gouden Kracht? 

55-plussers, die op zoek zijn naar een baan. Wat is er mis aan hen? Ze zien er goed uit, staan vol in het leven en willen nog heel graag werken. Ze solliciteren dan ook met grote regelmaat maar een baan vinden… dat is vers twee. Je bent 55-plusser en blijkt ineens “bejaard” te zijn voor een bedrijf. Een uitdaging voor mij om deze groep veel te leuke actieve mensen een handje te helpen! (Maar stiekem gelden deze tips en sollicitatie etiquette natuurlijk voor iedereen.)

Your Way of Life e-gazine Gonnie Klein Rouweler

08/01/13 "De zes deugden voor 2013"

Soms wordt etiquette onterecht als oubollig bestempeld. Goed nieuws: etiquette leeft en is overal in elke samenleving aanwezig en gaat ook met haar tijd mee. Het is in mijn optiek een kunst om in allerlei situaties te handelen vanuit wellevendheid en wederzijds respect.

 

Columns 2012 klik hier

Neem contact op via:

Telefoon: +31 (0)6 50 28 88 29

E-mail: info@imageconsultancy.nl